EDS Romania

EDS RomaniaIstoricul nostru

2008 EDS Romania este fondata si incep lucrarile de constructie a tipografiei, proiect greenfield, in Ghimbav, in apropiere de Brasov. Sunt montate doua masini de tipar, un Lithoman III - 32 pagini si un Lithoman IV - 48 pagini. Lansarea oficiala are loc in luna octombrie, atunci cand toate masinile au devenit operationale, inclusiv echipamentul CTP si liniile de capsare si infoliere.

2011 EDS Romania devine liderul  pietei comerciale din Romania.

2016 Compania instaleaza cea de-a treia masina de tipar de inalta productivitate, Lithoman IV - 48 pagini, care creste capacitatea de productie cu 40%, intarind pozitia EDS Romania de lider pe piata de tipar din Romania, cu o capacitate de productie fara concurenta. Masina de tipar de 48 de pagini existenta a fost imbunatatita cu un capsator in format A3, extinzand astfel posibilitatile de productie.

2021 EDS Romania achizitioneaza activele in intreaga afacere de tiparire de la Mega Press Holdings. Echipamentele de tipar ale Mega Press Holding, doua prese de tipar comercial offset MAN Lithoman IV 48p si una MAN Rotoman 16p, dubleaza capacitatea de productie plasand ferm EDS Romania in pozitia de cea mai mare tipografie de pe piata din Romania.